Традицонална манифестација од значаја за Град Крагујевац „Дани крагујевачке књиге“ биће отворена у понедељак, 19. фебруара 2024. године у 12 сати беседом књижевника и професора Саше Миленића, а затим Прегледом крагујевачког издаваштва у претходној години, као и образложењем жирија поводом доделе Повеље за најбољу крагујевачку књигу 2023. Свечано отварање биће употпуњено и музичким програмом ансамбла „Свинг“ и Изложбом завичајне књижне и некњижне грађе из 2023. године.
ДАНИ КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ замишљени су тако да вишедневним разноврсним програмима прикажу крагујевачку издавачку и стваралачку продукцију у претходној години. Циљ организатора је да укаже на значај Завичајног фонда који треба да садржи сву библиотечко-информациону грађу, књижну и некњижну, која се У и О Крагујевцу објави током године. Манифестација обухвата и много шири дискурс завичајности – представља завичајне ауторе (појединце и удружења) који различитим интересовањима и хобијима баштине традицију и културу Крагујевца и околине.
О овогодишњем програму Дана крагујевачке књиге говоримо са Горданом Вучковић, самосталном књижњичарком у Завичајном одељењу Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу: