Концерт Крагујевачког академског оркестра акордеониста под диригентском палицом Предрага Костовића у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије отворио је синоћ 31. Интернационални фестивал уметника хармонике

Фестивал треба да се развија и у годинама које су пред нама иако је освежен новим идејама у претходном периоду. Крагујевац представља важну адресу у циљу промоције младих уметника међународног формата, казао је Миљан Бјелетић, члан Комисије за друштвене делатности Привременог органа Града Крагујевца, истакавши да је ово јединствен фестивал по концепту који има могућност да угости победнике свих најзначајнијих интернационалних такмичења током претходне године. Такође, ово је станица коју не заобилазе ни најуваженији педагози источне и западне школе. Фестивал има јако добар концепт који омогућава младима, ученицима, студентима, младим па и доказаним педагозима да стичу нова сазнања и прате савремене акордеонистичке тенденције на међународној сцени што је добро за унапређење хармонике као академског инструмента у Крагујевцу у Србији, закључио је Бјелетић.

Фестивал организује Музички центар АД ЛИБИТУМ под покровитељством Министарства културе и Града Kрагујевца.

Преносимо Вам речи директора Фестивала, Милана Томића и Миљана Бјелетића, члана Комисије за друштвене делатности Привременог органа Града Крагујевца на конференцији за медије, пред почетак Фестивала: