У данашњој емисији „Ослонац“ разговарамо са Николом Јовановићем, нашим суграђанином оболелим од церебралне парализе, који пише књиге пуне и аутобиографских и измаштаних елемената, а за саговорницу имамо и Николину маму, Зорицу Јовановић.

Никола Јовановић рођен је 1.9.1997.године у Крагујевцу. Завршио је средњу школу „Вукашин Марковић“. Највећа подршка су му мајка Зорица, отац Јадран и браћа Стеван и Лазар који живе на Флориди. Живи са родитељима и размаженим псом Бобијем. Желео би да пише добре комедије и да помаже свакоме коме је помоћ потребна. Воли спорт, путовања и игрице. Волео би да има више пријатеља и да ово друштво има више разумевања за особе са инвалидитетом. Написао је књиге „И то је љубав“, „Николине приче“, „Мој свет“.

У својој књизи „Николине приче“ аутор истиче „Ми инвалиди смо добри према свима, а они нису према нама. Избегавају нас из неког разлога. Не знам зашто. Можда се стиде што смо ми у колицима. Можда се чуде шта ће овај дечак на салси или било где. Као да не воле да нас виде. ….Један савет родитељима: Ако видите особу у колицима, објасните свом детету. Реците: то је добар дечко, али таква му је судбина!“