Овогодишње обележавање Дана града – Ђурђевданске свечаности, започиње у среду, 3. маја отварањем „Јоакимових дана 2017” који трају до понедељка 8. маја.
Традиционална манифестација „Јоакимови дани” која представља ревију позоришта из Србије у избору Књажевско-српског театра и овај пут је посвећена домаћем писцу. Позоришна публика у Крагујевцу имаће прилику да погледа представе које су рађене по делима наших најзначајнијих драмских писаца (Нушић, Стерија, Станковић…) а којe изводе ансамбли позоришта из Ужица, Врања, Сремске Митровице, Крагујевца и Београда.
И овај пут у жижи је домаћи драмски писац као основа нашег драмског живота, кога публика најрадије препознаје и воли. Позориште као огледало духовности и стварности и овај пут дочараће вам све оно што нас окружује, боли и радује, све чему се смејемо и што нас узбуђује, а тиче се само нас и наше стварности.

Тим поводом, у петак, 28. априла у Књажевско-српском тењатру уприличена је конференција за штампу, на којој се по први пут јавности обратио глумац Милош Крстовић, који је пре двадесетак дана постављен за директора нашег позоришта. Сем њега „Јоакимове дане” представио је и досадашњи директор мр Војо Лучић (сада помоћник директора КСТ-а, јер је репертоар ове смотре махом креиран и конципиран за време његовог мандата.