На конференцији за медије одржаној у Књажевско-српском театру 25. септембра 2023, директор крагујевачког позоришта Младен Кнежевић говорио је о постигнутим резултатима и најавио планове за предстојећу сезону. О значају фестивала који су одржани у претходном периоду и реализацији 18. Јоакимфеста говорио је Војо Лучић, извршни продуцент фестивала.

Директор је истакао да је позориште уложило велики труд како би се, након две године које је обележила пандемија изазвана Ковидом 19, позоришна публика вратила у свој театар. Наиме, током 2022. године више од 28. 000 гледалаца је видело програме који су извођени на Великој сцени. Ово је неупоредиво већи број гледалаца у односу на 2021. годину (9.730) и за око 20% више гледалаца него 2019. године, односно пре пандемије.

Поред извођења представа у продукцији Књажевско-српског театра, репертоарска понуда обогаћена је бројним гостовањима других позоришта из Београда, Никшића, Херцег Новог, Кикинде, Ниша, Краљева… Публика је током прошле године имала прилику да види неке од најбољих српских представа као што су Клаустрофобична комедија и Књига о Милутину Звездара театра, Пристанак Атељеа 212, као и представу Балкански шпијун у извођењу Народног позоришта из Београда. Такође, Театар је приказао рад и ван матичне сцене, па је тако Књажевско-српски театар представе из свог богатог репертоара изводио и на позоришним сценама у Београду, Краљеву, Зајечару, Лазаревцу, Свилајнцу, Никшићу, Херцег Новом и Вировитици.

Позориште има интензивну сарадњу са различитим институцијама и организацијама која се одвија кроз реализацију заједничких активности и програма. Од пре две године интензивирана је сарадња са основним и средњим школама. У циљу развоја позоришне публике уведен је стални термин за младе, односно матине за младе у оквиру којих се изводе представе намењене овој циљној групу. Поред сарадње са основним и средњим школама, Театар је остварио успешну сарадњу и са универзитетском заједницом. Протекле године потписан је званични Споразум о сарадњи са Филолошко–уметничким факултетом (ФИЛУМ) са којим је спроведено више успешних заједничких активности.