Градско веће на јуче (уторак, 25. април) одржаној седници усвојило је Програм обележавања Ђурђевдана – Дана Града.
Програм почиње 3. маја Ђурђевданским песничким сусретима и седмодневном Ревијом позоришних представа у част домаћег писца у Књажевско – српском театру „Јоакимовин данима” (комплетан репертоар „Јоакимових дана” са стницом у наставку текста.
У четвртак и петак, 4. и 5. маја у организацији Предшколске установе “Ђурђевдан“ биће одржане Друге дечије играрије у Позоришту за децу. И ове године, 5. маја у организацији Центра за неговање традиционалне културе “Абрашевић“ биће организован Ђурђевдански фолклорни маратон на Тргу код Крста где ће наступити уметничка друштва из земље и иностранства.
Након свечане седнице Скупштине града, која ће бити одржана у суботу 6. маја у здању Старе скупштине, у 11 сати следи традиционални Ђурђевдански дечији карневал у организацији Градске туристичке организације.
У суботу 6. маја у Галерији Народног музеја биће отворена изложба уметничких дела из Фонда уметничке галерије “Надежда Петровић“ – “Југословенска уметност друге половине 20. века“ а у Конаку кнеза Михаила Обреновића изложба “Оредни и хералдика у Карађорђевом дому“.
У поподневним сатима на Отвореној летњој сцени у организацији Позоришта за децу биће организована Позоришна радионица за децу.
На традиционалном Ђурђевданском концерту на Тргу код Крста наступиће Крагујевачки симфонијски оркестар, Градски хор “Лицеум“, Звонко Пантовић – Чипи и Дејан Стојановић – Кепа, а на Ђачком тргу Влатко Стефановски Трио, док је ватромет са зграде Градске управе предвиђен за 21 сат.

ЈОАКИМОВИ ДАНИ 2017 – ревија позоришних представа у част домаћег писца

СРЕДА, 03. мај 20.00 часова
НАРОДНИ ПОСЛАНИК
Текст: Бранислав Нушић
Режија: Славенко Салетовић
Народно позориште Ужице

ЧЕТВРТАК, 04. мај 20.00 часова
ЈАВНА ЛИЧНОСТ
Текст: Небојша Ромчевић
Режија: Снежана Удицки
Позориште „Добрица Милутиновић“ Сремска Митровица

ПЕТАК, 05. мај 20.00 часова
ПОМАХНИТАЛИ
Текст: Тања Кецман
Режија: Тања Кецман
Умтеничка продукција ФЕРЗЕНГ Београд

НЕДЕЉА, 07. мај 20.00 часова
КИР ЈАЊА
Текст: Јован Стерија Поповић
Режија: Драгана Варагић
Књажевско-српски театар Крагујевац

ПОНЕДЕЉАК, 08. мај 20.00 часова
РУЖА, УВЕЛА
Текст: Бора Станковић и Јелена Мијовић
Режија: Милан Нешковић
Позориште „Бора Станковић“ Врање