На Преображење Господње, у суботу, 6/19. августа, прослављена је слава храма Преображења Господњег у Загребу. Свету Литургију служио је Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, уз саслужење Епископа буеносајреског и јужноцентралноамеричког Кирила, који је том приликом и преузео управљање Епархијом загребачко-љубљанском:

Света Архијерејска Литургија на празник Преображења Господњег служена је у Саборном храму Преображења Господњег у Требињу. Светом Литургијом, на дан славе храма и града, началствовао је Митрополит Црногорско – приморски Јоаникије, уз саслужење Преосвећене Госоподе Епископа: Диселдорфско – њемачког Григорија, Милешевског Атанасија и Захумско – херцеговачког и приморског Димитрија, свештенства и свештено монаштва Епархије ЗХиП и бројних гостију из други Епархија СПЦ.
Након Јеванђеља бесједио је Владика Григорије најприје осликавши живописно доагађај Преображења, а затим појаснивши значење Тајне Божанске славе која се открила:

о отпусту сва црква окупила се око плодова грожђа, гдје су освећени славски колач и нови плодови винове лозе. Сабраним вјерницима обратио се Митрополит Јоаникије говорећи о укрепљењу које је Господ подарио ученицима и подсјећајући вјерне на вечерашњу свенародну требињску преображењску Литију.