Јавна расправа о Предлогу стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Србији за период од 2024. до 2030. године чију је израду иницирало Министарство за бригу о породици и демографију имајући у виду потребе ове веома осетљиве и специфичне категорије становништва. Радну групу која је израдила Предлог стратегије чинили су представници надлежних министарстава, организација цивилног друштва и академске заједнице, а поступак израде подржаo је Популациони фонд УН. Своја мишљења, предлоге и сугестије, заинтересовани могу доставити и на адресу Министарства (Булевар Михајла Пупина 2, 11070 Београд) или на електронску адресу dragomir.knezevic@minbpd.gov.rs.

На непосредној јавној расправи у Крагујевцу присутнима су се обратити министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и градоначелник Никола Дашић.
Било је и приговора присутних на рад Министарства. Преносимо Вам део атмоасфере јавне расправе о Предлогу стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Србији: