Због обилних падавина које су јуче и ноћас задесиле Крагујевац, око 21 сат дошло је до загушења кишне канализације и изливања Лепенице на једној локацији у насељу Палилуле.

Брзом реакцијом припадника Сектора за ванредне ситуације града Крагујевца, Полицијске управе и јавно комуналних предузећа „Шумадија“ и „Водовод и канализација“, до 2 сата после поноћи евакуисано је 14 грађана, међу којима и једно дете.

Људски животи нису угрожени, али је поплављено око 100 домаћинстава и дворишта.

Током ноћи најугроженији део града обишли су Лука Чаушић в.д. дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације и Горан Пузовић директор ЈВП Србијаводе.

Најважније је да нема жртава а ми ћемо да дамо све од себе да помогнемо људима чија су домаћинства поплављена, да се вода исцрпи и да се што пре врате нормалном животу, казао је Чаушић.

Имајући у виду прогнозу РХМЗ – а, Пузовић очекује да поплавни талас почне да попушта у суботу. Он се захвалио градским предузећима која су одмах изашла на терен и упутио молбу грађанима да не прилазе реци, да сачувамо животе а за имовину ћемо се борити сви заједно.

Никола Дашић градоначелник и командат Штаба за ванредне ситуације је подсетио да су предузете све неопходне мере да се грађанима притекне у помоћ. На терену су механизација и људство ЈКП Водовод и канализација и ЈКП Шумадија.

Током ноћи градоначелник Никола Дашић са сараднцима обишао је и Универзитетски клинички центар који је такође био поплављен

Град Крагујевац упутио је медијима јутрос немонтирани видео материјал са терена: