У понедељак, 13. марта 2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, одржани су четрнаести по реду разговори о вери – Упознајмо православље. Тема разговора била је исповест и причешће. Пошто је прошли сусрет био посвећен духовном смислу Васкршњег поста, одлучено је да овога пута упознамо исповест и причешће, као важне сегменте хришћанског живота.

На самом почетку присутне је након прочитане молитве поздравио јереј Марко Јефтић, изразивши захвалност свима који су се поново у великом броју одазвали позиву. Он је у свом уводном слову изложио основне истине о исповести и причешћу, нагласивши све важне аспекте и указавши на најзначајније појмове који су присутнима до детаља објашњени. Након увода Архијерејски намесник протојереј-ставрофор Жељко Ивковић је говорио о истинском покајању и особеностима Свете тајне причешћа. Прота Жељко је упознао аудиторијум са замкама и опасностима које вребају када исповест није искрена, а покајање лажно. Говорено је и о пројави Цркве кроз евхаристију.

Дијалог је трајао два сата, а присутни су постављали питања и износили своја запажања о теми сусрета. Уочено је да су многи аспекти непознати и да је потребно у наредном периоду детаљно изложити све делове и особености хришћанског живота. Наредни разговори су заказани за 27. марта и тада ће бити говора о Богопознању.

Изузетан одзив и учешће верника сведочи да истрајна, квалитетна и аутентична мисионарска активност даје многоструке плодове.