Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић

прикупља новчана средства за Николу Малића (1982)

Никола је на рутинском систематском прегледу, када су се у анализама крви показале високе вредности креатинина и урее сазнао за своју болест. Том приликом дијагностикована му је хронична бубрежна инсуфицијенција уз пропратне дијагнозе Анемиа сец. и Остеодyстропхиа реналис.

Услед таквих резултата одмах је хоспитализован на одељењу нефрологије у Kрагујевцу у октобру 2020. године. Две године је успевао да држи болест под контролом, али се вредности нису смањивале што је указивало на још веће отказивање бубрега.

У јуну 2022. године уграђена му је АВ фистула, јер се приближавао дан када ће кренути на дијализу. Тада је урадио потребне анализе ради трансплатације, коју је намеравао да уради на ВМА где би му мајка била донор. Трансплантација је одбијена јер је мајци дијагностикован дијабетес типа 2 због чега је Никола принуђен да трансплантацију обави у иностранству.

Николи тешко пада јер не може да користи леву руку која му је након дијализе отечена, са попуцалим капиларима и способност њеног коришћења је ограничена.

Средства су му потребна за трансплантацију бубрега,

За Николино боље сутра! Будимо Хумани! НИКОЛИ МОЖЕТЕ ПОМОЋИ СЛАЊЕМ СМС-А САДРЖИНЕ 1424 НА БРОЈ 3030. ЦЕНА ПОРУКЕ ЈЕ 200 ДИН.

Помозимо Николи!