Монографија „АпотеозаАнархија” Видана Папића проглашена је за најбољу крагујевачку књигу у 2022.години на манифестацији Дани крагујевачке књиге. Одлуку је једногласно донео трочлани жири у саставу: Марија Стефановић Јовановић, графички дизајнер, Биљана Нешић, новинар културне рубрике Радио Београда и Гордана Вучковић, библиотекар у завичајном фонду Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

„Брзина и време у којем данас живимо наметнуло је други и другачији однос према опреми и дизајну књиге, потискујући је у други план. Исконску лепоту књиге анонимни монаси су вековима неговали, минуциозно украшавајући странице краснописом, илуминацијама (минијатурама, иницијалима) и орнаментима (заставицама). Зато су књиге изазивале дивљење, скоро страхопоштовање. Данас се ретки одлучују да буду модерни дијаци и својим талентом по сваку цену одбране лепоту књиге. Један од ретких је и Видан Папић” стоји у образложењу жирија манифестације Дани крагујевачке културе.

Овогодишњи, 10. Дани крагујевачке књиге завршавају се последњег дана фебруара представљањем градских књижевних удружења, а детаљни програм представља нам Гордана Вучковић, библиотекар у завичајном фонду Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу.