У четвртак 12. јануара 2023. године, Његово преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у Старој цркви у Јагодини.

Преосвећени владика је свечано дочекан од стране бројног свештенства Шумадијске епархије и народа Божијег. Разлог за нарочиту свечану атмосферу је и тај што је својим даром дадодатно обогатио богату ризницу ове најстарије јагодинске богомоље.

Епископ Јован је тако свечано донео и на посебно место положио честицу моштију светитеља, који је својевремено у Јагодини живео, радио и служио у овој светој цркви као свештеномонах и предавач Учитељско-богословске јагодинске школе. Честица Светог свештеномученика Платона, Епископа бањалучког из XX века, ће од овог дана трајно бити изложена у Цркви Светих архангела Михаила и Гаврила на целивање и молитвену помоћ свима вернима. Много је старих и вредних икона, књига, црквених ствари и др. за које постоји план да се ускоро трајно изложе у новоизграђеној галерији Старе цркве, a након више од два века њеног постојања, нарочито место у црквеној рзиници заузеће и ова честица светитељских моштију, осим оне која је уграђена у часну трпезу као у сваком хрићанском храму.

Ову и остале вести из СПЦа послушајте у данашњем издању емисије Хришћански меридијани: