Компанија Wacker Neuson Крагујевац и Самостални синдикат металаца Србије „Wacker Neuson“ потписали су данас у новоизграђеном простору фабрике први колективни уговор на три године, а који почиње да важи 1. јануара 2023. године.

Колективни уговор су у присуству државног секретара Миомира Ђорђевића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Радомира Ерића члана Градског већа за привреду, Зорана Марковића председника Самосталног синдиката металаца Србије и запослених, потписали директори компаније Wacker Neuson Драган Лукић и Бранко Илић и председник Синдикалне организације ССМС Wacker Neuson Марко Минић.

Запосленима су колективним уговором регулисани годишњи одмори, плаћена одсуства али и повећање примања кроз топли оброк и регрес, рекао је Минић и додао да су дефинисана и друга права којима се запосленима гарантује стабилност у компанији. Он је казао да је ово први колективни уговор који се потписује после 15 година колико Wacker Neuson послује у Крагујевцу и изразио наду да неће бити и последњи.

Више на тему овог уговора и амбицијама фирме за даље пословање говорили смо са Јованом Мићуновић Николић из сектора за људске ресурсе фирме Wacker Neuson: