Стефан Адамовић данас је слушаоце радија Златоусти позвао на промоцију нотног издања „Баладе“.

У организацији Музичке омладине-Крагујевац, у четвртак, 17. новембра, у Универзитетској галерији у Крагујевцу, са почетком у 19 сати, биће одржана концертна промоција нотног издања „Баладе“. Клавирске композиције Исидоре Жебељан, које чине збирку „Баладе“, углавном представљају делове позоришних музика представа које је композиторка радила у најзначајнијим позориштима у Србији, Хрватској, Црној Гори и Норвешкој. Неке од тих минијатура обликоване суу клавирске композиције од стране саме композиторке, док је већина њих остала сачувана само у форми аудио-записа. Захваљујући посвећености младих и сада већ успешних композитора, који су студирали у класи Исидоре Жебељан, аудио-записи нотирани суи издати у овој збирци као клавирксе минијатуре.

Поред поменутих минијатура, збирку„Баладе“ чини и неколико композиција за клавир, које је композиторка оставила у нотном запису, а које се изводе по целом свету. У питању су композиције Умбра, Ил Цирцо, Дарк Велвет, Сарабанда, Корал, а такође, део збирке су и минијатуре Зора Д. и Маратонци, које се налазеу партитурама опера Исидоре Жебељан.

Композиције у збирци распоређене супрема њиховој музичко-техничкој захтевности, почевши од најједноставнијих, које ће и најмлађи пијанисти моћи да изводе, до комплексних клавирских комада, намењених музичким виртуозима на клавиру.

О нотном издању ће говорити Вељко Ненадић, главни уредник, Борислав Чичовачки уметнички саветник и аутор предговора, док ће модератор бити Маја Чоловић Васић, музички уредник Радио Београда.

Публика ће имати и јединствену прилику да чује све композиције које су део збирке, у извођењу Лидије Станковић, Наталије Младеновић, Николе Стојковића, Вука Божиловића, Димитрија Николића и Милорада Балића.

Концерт се одржава у оквиру програма међуфестивала под називом Одјеци, који ће се организовати сваке парне године, односно у години паузе између два издања главног програма Интернационалног фестивал “Исидора Жебељан”.