На позив Дома здравља, десет америчких лекара различитих специјалности– чланова удружења Хришћанска медицинска асоцијасија, први пут бораве у Крагујевцу где ће посетити Универзитетски клинички центар и Медицински факултет са циљем успостављања дугорочне сарадње. За њих и њихове домаћине, градоначелник Никола Дашић и Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, приредили су пријем у згради Града:

Како наводи сајт града Крагујевца: Лекари из удружења „Хришћанска медицинска асоцијасија“ које има 19 000 чланова боравиће у Крагујевцу три дана. У зависности од специјалности, неки од њих ће посетити Универзитетски клинички центар, специјалисти породичне медицине ће посетити Дом здравља, док је у среду планирано да специјалисти и професори хирургије, оториноларингологије и инфектологије одрже предавање студентима Медицинског факултета.

О каквом удружењу је реч, упитали смо Самуила Петровског који је координатор удружења за Србију:

Један од чланова делегације лекара, Џон Фенсис, специјалиста опште хирургије истакао је да чланови овог удружења посећују различите земље у којима вплонтерски покажу колегама у лечењу пацијената и размени знања: