У наизглед посвећеној и човеку наклоњеној капиталистичкој држави моћ се ствара и учвршћује преко невидљивог али константног утицаја на појединца.
Управо такву моћ имају данас дигитални медији, па и телевизија, који нас невидљиво држе под надзором.
Идеја о тоталном надзору надахнула је многе ауторе који су својим књижевним и другим уметничким делима, филмом например, сетимо се одличног филма Круг из 2017, редитеља Џејмса Понсолта, замишљали како ће у будућности изгледати грађевине и средства намењена надзору. Добар пример је чувена књига Џорџа Орвела „1984“ која описује државно надзирање како уз помоћ људи, тако и уз помоћ технологије. Велики Брат посматра и прислушкује људе чак и у њиховим приватним домовима.
О животу у излогу тв екрана и екрана на рачунару, под контролом „свевидећег ока“ разговарамо у данашњој емисији са др Дивном Вуксановић, књижевницом, философкињом и теоретичарком медија. Ко су они који живе у излогу, која је позадина надзорног капитализма, неке су од тема наше данашње емисије.
„Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.