На празник Успења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је у Саборном храму у Крагујевцу Свету Архијерејску литургију поводом славе овога храма.
Епископу је саслуживало многобројно свештенство града Крагујевца.
Након литургије Епископ је пререзао славски колач који је припремио господин Мирослав Брковић.
У поподневним часовима, прослављање тринаестих Великогоспојинских свечаности је настављено културно-уметничким програмом у порти Светоуспенског храма у Крагујевцу, организованим од стране Епархије шумадијске и братства Саборног храма.
У организацији свечаности, свој допринос су дали и Град Крагујевац, као и Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије, а тема овогодишњих Госпојинских свечаности је: “Богородице, узданице наша која дарујеш мир свету”.

Програм свечаности је отворен беседом вандредног професора Православног богословског факултета у Београду ђакона др Здравка Јовановића.

Након уваженог професора, уследио је наступ глумца Аврама Цветковића, који је изрекао здравицу и пожелео добродошлицу свим окупљенима.

Епархија шумадијска и град Крагујевац су ове године имали част да уживају у наступу Народног оркестра Радио-телевизије Србије под управом маестра Владе Пановића. Поред инструменталних тачака, вече су својим солистичким наступима употпунили Марина и Марија Гобовић, Јован Михаљица, Весна Димић и Биљана Петковић.