Пето издање међународног ЕСТАМ Ворлд Мјузик Фестивала почиње вечерас у Крагујевцу и траје до до 14. августа. Концерти се одржавају СКЦ-у, због најављеног невремена а не како је раније објављено у Великом парку у организацији Студентског културног центра, и почињу у 20 сати. Сви програми су бесплатни за посетиоце.

Овогодишњи ЕСТАМ се одржава под слоганом „Уземљени свемир” а на њему ће наступити бендови са Кубе, Молучких острва у Индонезији, из Холандије, Гвинеје, Мађарске, Северне Македоније Србије.

Мултикултурални састав БОИ АКИХ (Холандија/Моличка острва/Гвинеја/Мађарска) представиће свој актуелни пројекат „Сторyтеллер”.

На овом музичком путовању пуном неочекиваних сусрета модеран џез и импровизована музика преплићу се са традиционалном музиком из читавог света.

У свом едукативном сегменту ЕСТАМ представља радионицу традиционалног певања са Светланом Спајић, која ће трајати од петка 12. до недеље 14. августа у Контакт галерији СКЦ-а Крагујевац. Учешће на радионици је бесплатно, а број полазника је ограничен. Овогодишњи ЕСТАМ најављујемо са Александром Павловић, организаторком овог фестивала.