Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован je уз саслуживање Епископа ваљевског г. Исихија, служио 15. јула 2022. године, када Црква Божија прославља Полагање часне ризе Пресвете Богородице, свету архијерејску Литургију у порти брвнаре посвећене Светом великомученику Георгију у Брајковцу поводом славе заједнице за рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности “Земља живих”.

Епископима су саслуживали: изабрани викарни Епископ липљањски г. Доситеј (Радивојевић) Хиландарац, изабрани викарни Епископ топлички г. Петар (Богдановић), јеромонах Харитон из манастира Ковиља, протонамесник Филип Јаковљевић, протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј-старофор Марко Митић, јереј Лазар Мајсторовић, јереј Дејан Трипковић, протојереј-ставрофор Војислав Одавић, протонамесник Стефан Франовић, протојереј Родољуб Војиновић, као и јерођакон Василије (Старовлах) и ђакони проф. др Драган Каран, Момчило Димитријевић, Никола Урошевић и Александар Артуков. Благољепију сабрања допринело је појање “Србских православних појаца” из Београда.

Епископ Јован је у надахнутој беседи нагласио да је „срце човеково најомиљенији дом Божији“ па „зато Бога треба прво да потражимо у свом срцу“. „Смирење је Пресвету Богородицу учинило Богородицом“ истакао је Епископ шумадијски.

На крају Литургије вернима се обратио и Епископ ваљевски г. Исихије, захваливши се Владики шумадијском г. Јовану на позиву и изразивши велику радост због учешћа у данашњем слављу, захваливши се свима који се на било који начин брину о заједници у Брајковцу и помажу њен рад.