Удружењу за помоћ деци и младима са сметњама у развоју „Свети Василије Велики”, сутра ће,на свечаној седници Скупштине града поводом Дана града, бити уручена Ђурђевданска награда, за реализацију пројекта подршке и помоћи деци са аутизмом. Награду ће, испред Удружења, примити протојереј Бојан Димитријевић, старешина Храма Светог Василија Великог у Маршићу. Био је то повод да са оцем Бојаном говоримо о томе како Центар и Удружење функционишу последњих, односно својих првих пет година.
Подсећамо, а била је и то једна од тема разговора, протојереј Бојан Димитријвић, 2014. године, кроз емисије Свјатаја Рус и Приче из Малорусије, упознао је наше слушаоце, између осталог, и са харитативним деловањем Руске православне цркве и Украјинске православне цркве московског патријахата- од појединих примера парохисјких свештеника до Владике Лонгина, игумана манастира у Банченску (Украјина) који од деведесетих година усваја сву децу одбачену од родитеља.
У разговору који слушате коментарише и кризу у Украјини, баш као што нам је пре осам година извештавао о актуелним дешавањима у овој земљи.
Отац Бојан, гостовао нам је на радију дан наком освећења темеља Храма Светог Нектарија Егинског у комплексу Универзитетско-клиничког центра Крагујевца, чији је капелан, капеле Светог Козме и Дамјана: