У данашњој емисији слушате драму „Три сестре“ Видосава Стевановића у режији Марка Мисираче. У реализацији учествовале глумице Мина Стојковић, Сања Матејић и Марија Ракочевић. Спикер Предраг Обровић. Снимање и монтажа Добрица Андрић и Радио Златоусти.

Видосав Стевановић рођен је 27. јуна 1942. године у Цветојевцу код Крагујевца. Он је песник, приповедач, романсијер, драмски писац, аутор више од двадесет књижевних дела, једне политичке биографије, бројних есеја и мноштва текстова. Његове књиге преведене су на двадесетак језика широм света. Стевановић је повремено писао и за европске новине као што су Ле Монде, Либератион, Ел Паис и Еџпресен.

Пре одласка из Србије почетком деведесетих Стевановић је добио више књижевних награда као што су Награда „Иво Андрић“ за приповетке и Нинова награда за роман. У Француској је носилац одликовања витеза реда уметности и литературе за целокупно књижевно дело.

Након објављивања прве збирке приповедака, Видосав Стевановић постаје у естетичком, интелектуалном и програмском смислу једна од најважнијих појава на југословенској књижевној сцени. Зачетник је новог правца у литератури који назива фантастични реализам. Прогањан је, оспораван, забрањиван, истовремено цењен и повремено награђиван. Осамедесетих година је са успехом руководио издавачким кућама БИГЗ и Просвета из Београда.

Од 2007. године живи између своје куће поред Крагујевца и Париза. Издавачка кућа Кораци и град Крагујевац објављују његова Сабрана дела у 15 томова, прекинувши тако цензуру која је трајала готово двадесет година. 2009. отворен је Клуб Видосав, удружење грађана које ће се бавити организовањем књижевних вечери, изложбама, концертима, представљањем књига, школом писања, музичком школом.

Аутор је и више од петнаест радио драма и драмских адаптација прозе реализованих за Радио Београд, те више позоришних комада и монодрама. Између осталих, драма „Ноћас је ноћ“ изведена је у Југословенском драмском позоришту а драма „Кофер наше мајке“ у Народном позоришту у Београду.