Универзитетски клинички центар Крагујевац има успешну сарадњу са врхунским спиналним хирурзима ортопедима из Шпаније и Француске, који су у протеклих неколико година, уз асистенцију наших лекара ортопеда са Клинике за ортопедију и трауматологију, извели низ операција на пацијентима са тешким деформитетима кичменог стуба из целе Србије.
Сарадња се наставља доласком у нашу установу проф. др Петреа Неагоеа (Petre Neagoe), специјалисте педијатријске ортопедске и пластичне хирургије из Универзитетског клиничког центра Монпеље из Француске.
Тим поводом, одржана је конференција за новинаре, у уторак 23. новембра на којој је проф. др Петре Неагое презентовао оперативни план за пацијенте, који ће бити оперисани у нашој здравственој установи.

Реч је о четири педијатријска пацијента са компликованим спиналним деформитетима, узраста од 12 до 16 година из Ниша, Београда, Вршца и Зрењанина, чије би оперативно лечење требало да буде обављено у наредних неколико дана у Универзитетском клиничком центру Крагујевац уз асистенцију наших лекара специјалиста.
На овој конференцији је био наш сарадник Арсеније Вучковић и ево шта је забележио.