Листа “Вакциниши се!” сматра да је физички напад на медицинског техничара Хитне помоћи који се догодио рано јутрос, директна последица недостатка личне и политичке храбрости Владе Србије. Позивамо одговорне да јасно, недвосмислено и у континуитету спроведу прописе о заштити становништва од заразних болести. Овај као и све интензивнији напади на лекаре апсолутно су недопустиви у једном демократском друштву. Зато би надлежни под хитно морали да реагују, предузму адекватне мере, зауставе и санкционишу овакве појаве и све који пропагирају насиље, нарочито у јавном простору и медијима.

Ове недеље сведочимо вређању жртава холокауста, нападима и обрачунавањима са стручним делом Кризног штаба и медицинским радницима. Неукусан перформанс качења жутих трака, опонаша доминантан механизам ове власти која уместо одговорног понашања годинама уназад јефтино перформира и симулира државу. Овако неодговорно понашање које долази са највишег места државе, осим што вређа грађане и грађанке Србије, имаће за последицу куповање гласова људским животима.

Листа “Вакциниши се!” сматра да је недопустиво да антиваксерски покрет угрожава безбедност чланова стручног дела Кризног штаба протестујући испред улаза у зграде у којима живе, током којих скандирају увредљиве пароле. Још страшније је немо посматрање полиције која је обезбеђивала непријављени скуп. Такође, сматрамо да су безбедност и радничка права медицинских радника и радница угрожени и да институције под хитно морају да нађу начин да их заштите.