Крагујевачко Певачко Друштво у периоду од 8. до 11. фебруара наступило је као једини хор из Србије на 16.-том Међународном хорском фестивалу „Каложска Благовест“ у граду Гродно – Белорусија на такмичарском делу фестивала међу хоровима из Русије, Белорусије, Украјине, Пољске, Јерменије, Румуније.. и на ревијалном делу фестивала где су одржали вечерњи концерт и тако представити српску, хорску културну баштину града Крагујевца и Шумадије.
На 16. Међународном православном хорском фестивалу „Каложска Благовест“ у граду Гродно – Белорусија, чланови нашег Певачког Друштва је освојило признање – Лауреата Трећег степена, у категорији световних аматерских и професионалних мешовитих хорова и ансамбла.

Сви наступи Крагујевачко Певачко Друштва у граду Гродно били су пропраћени аплаузом и овацијама од стране белоруске публике. Крагујевачком Певачком Друштву је указана част и од стране Белоруске Православне Цркве, па су и добили посебне награде од тамошње Епархије.

У данашњој „Гостопримници” разговарамо са Ђорђем Цатићем, хоровођом или уметничким руководиоцем овог друштва и дугогодишњим професором у нашој Музичкој школи о њиховим утисцима са гостовања у Белорусији као и даљим плановима њиховог хора.