У Крагујевцу је вакцину и ревакцину против коронавируса примило око 28.000 људи. Да би Крагујевац стекао колективни имунитет, неопходно је да се још 30.000 наших суграђана вакцинише против коронавируса.

Желимо да поспешимо имунизацију и да позовемо све наше суграђане који се нису пријавили за вакцинисање да то учине, јер од броја пријављених зависи број вакцина које као Град добијамо од института „Батут“, истакла је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Гордана Дамњановић.

Треба убрзати процес имунизације, а томе допринос даје Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског округа која апелује на имунизацију запослених у компанијама. Велики број трговинских и производних ланаца изразиле су интерес да приступе процесу имунизације и контактирају Штаб за ванредне ситуације, а то могу да учине преко одговорних лица у својим компанијама, истакао је директор Регионалне привредне коморе, Предраг Лучић

У систем еУправе вакцинације, преко Кол центра уведено је 1500 наших суграђана. Уношење личних података обављају оператери Ситуационог центра, а исто ће важити и за запослене у компанијама, казао је Драгош Радовановић, начелник Одељења за ванредне ситуације и планирање одбране.

Бројеви телефона Ситуационог центра су 505-800, 505-811, 505-812, 505-825 и 505-842.