У сали ректората Универзитета у Крагујевцу јуче (четвртак, 4. фебруар) су представљена идејна решења за уређење Трга војводе Радомира Путника у центру града.
Градоначелник Крагујевца Никола Дашић, казао је да је жеља градске управе да се о новом изгледу овог градског трга, где се налази и зграда суда која је под заштитом Завода за заштиту споменика културе, консултује са представницима струке.
Такође је додао да још не постоји коначна одлика шта ће бити смештено у згради Суда када се органи правосуђа изместе у нову Палату правде.
Основна намера је да се тај део града затвори за саобраћај и постане део пешачке зоне, са уређеним зеленим површинама, стазама, фонтанама. Јуче су запослени у ЈП „Урбанизам” представили три предлога, а након прихватања најбољег уследиће израда пројектне документације.
Према речима Весне Јовановић-Милошевић В.Д. директора ЈП Урбанизам биће формиране две кружне партерне фонтане у осовини Трга и две линијске фонтане између зграде „Москва” и „Златна ружа”.
У прилогу који следи послушајте изјаве градоначелника Николе Дашића, Весне Јовановић – Милошевић В.Д. директора ЈП „Урбанизам” и Проф. др Јелене Атанасијевић продекан за уметност Филолошко – уметничког факултета.