Почетком недеље у Центру за неговање традиционалне културе „Абрашевић” глумцу Николи Милојевићу уручена је награда за песничко остварење „Ђурђевдански венчић”. Милојевић, поред свог основног занимања, глумачке професије већ годинама успешно пише драмске текстове (за шта је и награђиван) и о чему смо већ говорили у емисијама Радија „Златоусти”. У данашњој „Гостопримници” Милојевић ће нам се представити и као песник и прочитати своју награђену песму.
У току су пробе комада „Генерали или сродство по оружју” у којем наш данашњи гост глумац Никола Милојевић тумачи једну од две главне улоге, ролу српског генерала Његована. Такође, са својим колегом Чедомиром Штајном као и другим крагујевачким глумцима Милојевић учествује у снимању филма Гордана Матића о суђењу за убиство краља Александра у Марсељу.
И глумац Чедомир Штајн део је поделе Пекићевог комада у нашем Театру где тумачи лик немачког официра. И Штајн је ангажован на снимању филма о атентату на краља Александра Карађорђевића и суђењу његовим актерима који наши гости снмају на локацијама у Панчеву па у данашњој „Гостопримници” и он износ своје утиске о ова два сценско-филмска пројекта.