ГОСТОПРИМНИЦА – Изложба 115 година „Абрашевића” кроз плакат у Народној библиотеци

Синоћ (среда, 1. децембар) је на галерији крагујевачке Народне библиотеке отворена изложба плаката Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић”. У 115 година свог постојања „Абрашевић” је за своје манифестације и програме урадио бројне плакате тако да је ово својеврсна „шетња” не само кроз историјат овог некада радничког друштва и удружења а сада Центра за неговање традиционалне културе већ се на поставци може видети и како се сам плакат као медиј развијао кроз различите технике израде.
На поставци је изложено педесетак плаката од којих је најстарији из 1929. године, затим су ту плакати из послератног периода „Абрашевића” па све до данашњих програма Центра за неговање традиционалне културе. Изложба ће бити отворена до 14. децембра.
Као и овај и сви остали програма „Абрашевића” због актуелне пандемије и противепидемијских мера које су на снази, биће емитовани путем друштвених мрежа и јутјуб канала. Такође из „Абрашевића” апелују да свако ко би иначе купио улазницу и уживо пратио њихове програме, тај новац може уплатити као помоћ нашој суграђанки Мињи Матић.
Координатор делатности у Центру „Абрашевић” Илија Степановић у данашњој „Гостопримници” говори нам о овој поставци плаката али и најављује остале онлајн програме „Абрашевића” за децембар.

Емисије

Prodajni centar