И ове године, на њеном почетку, правимо мале измене у нашој програмској шеми. Најпре да вам представимо све нове емисије. После вести ћете моћи као засебну под емисију да чујете „Комунално ћоше“, са свим битним вестима из наших комуналних предузећа. У 10,45 свакога дана имаћемо нову кратку емисију. У понедељак ће то бити „Стара добра времена“, у уторак (стара) емисија „Лексикон града Крагујевца“, у среду емисија „Како се каже“, четвртком „Двоугао“, петком „Став недеље“. У термину од 13 сати понедељком ћете наставити да слушате „Косовско-метохијску хронику“ наше колегинице Сање Лубардић са Радија Словољубве. Уторком у истом термину репризирамо најстарије емисије нашег почившег колеге Драгана Степковића под називом „Катихизис“ – поуке православном начину живота. У среду у 13 сати је нова емисија „Срцезналац“. Колегиница Ана Брзаковић са јерејем Зораном Врбашким тумачи нам Свето Писмо. Четвртком у исто време нова издања „Друго ја“ о упоредном хришћанству. Петком од 13 сати разговарамо са познатим Крагујевчанима. Кроз емисију која се зове „Корзо“, раније емитовану на Радио Крагујевцу води вас Јелена Максимовић. Петком у 12,30 емитујемо кратку емисију Свето место, а од 20 сати нову емисију „Хришћанство и технологија“ наших колега са Радија Беседе.
Сваког понедељка у 14,30 можете да пратите нову архијерејску беседу нашег архипастира, владике шумадијског г. Јована. У 17 сати имамо нови круг емисија. Понедељком слушајте емисију „Вежбање и здравље“ коју припремају наше колеге из Радија Словољубве. Уторком у исто време је емисија из историје под називом „Крагујевачка христоматија“. Припрема је колега Зоран Мишић. У среду у 17 сати емисија „Природом до здравља“ коју припрема фармаколог Бата Марковић. Четвртком у исто време из недеље у недељу смењују се различите емисије. Наши пријатељи из Центра за еколошко образовање и одрживи развој припремају вам емисију „Еко-ехо“, а у овом термину је и емисија „Сигурна лука“, посвећена нашим најстаријим суграђанима. Петком од 17 сати репризирамо нашу стару емисију „Жеђ“ о болестима зависности. Припремала је Оливера Станчић. Желим само да вас подсетим да скоро сваке вечери у 23 сата можете да послушате и неко актуелно предавање, обично преузето од наших колега из цетињске Радио Светигоре, а понекад и од колега са Радија Словољубве.
Викендом, тачније суботом од 9 сати и 45 минута можете да слушате емисију „Радио књижара“ у којој вам препоручујемо неке нове наслове везане за националну и теолошку литературу. Од 11 сати имамо нову емисију за децу. Екипа „Дечијег дневника“ из Драмског студија „Петар Пан“ припрема нам емисију за децу „Брм,брм радио“, која се репризно емитује недељом од 16 сати. Од 12 сати је позната емисија Зорана Мишића „Гостопримница“. У 20 сати емитујемо радио драму. Недељом од 9 сати емитујемо емисију нашег колеге Бориса Милосављевића из Јагодине под називом „Православно јутро“. У 11 сати је хроника Епархије шумадијске „Жива црква“. Од 12 сати читамо вам неку занимљиву православну књигу.
Потрудићемо се да обогатимо и нашу музичку програмску шему. Пре свега новим нумерама.
Све ово верујемо да већ знате, можете да слушате на почетку скале на 90,5 мегахерца, а такође и на нашој интернет адреси www.radiozlatousti.rs Нека вам је слушање нашег радија на спасење, морално и духовно уздизање.