Поштовани слушаоци данашњу емсију „Дугог, топлог лета” започели смо молитвословљем које је отпевао протонамесник Петар Бранковић у цветојевачком храму.
Пре десетак дана у Храму Светог пророка Илије у Цветојевцу прослављена је храмовна слава, наравно у новопостојећим условима због пандемијске опасности. Такође, пошто је само освећење ове цркве обављено 13. августа 1939. године обележена је и 81. годишњица постојања храма која је, као сугуба радост, пала баш на јучерашњи дан.
У Цветојевцу по речима тамошњег пароха оца Петра Бранковића постоји и делује врло жива црквено литургијска и парохијска заједница. О животу и раду у овом храму и парохији разговарамо у данашњој емсији „Дугог, топлог лета” са протонамесником Петром Бранковићем, парохом цветојевачко-јовановачким али и парохијаном Братиславом Милановићем, књижевником чији су преци као ктитори учествовали у изградњи овог храма. Наш гост, писац Милановић, упознаће нас са историјатом храма Светог пророка Илије, чија је изградња започела после ходочашћа у Свету земљу које је предводио свети владика Николај Велимировић али ће на крају представити и само село – Цветојевац и његове знамените житеље. За крај данашњег „Дугог, топлог лета” отац Петар Бранковић говориће о плановима у оквиру ове литургијске и парохијске заједнице као и неопходним радовима на занављању одређених делова самог храма и лепо уређене порте.