Почетком месеца на летњој сцени СКЦ-а доктор филозофије Небојша Јоцић одржао је два посећена и запажена предавања на теме „Ниче о истини и лажима” и „Мултикултурализам и либералне вредности” које су биле и предмет његових изучавања приликом израде магистарског и докторског рада.
Јоцић већ скоро 30 година живи и ради у Лондону а из Крагујевца је „отишао” пре готово четири деценије.
Наш саговорник у данашњој емсији „Дугог, топлог лета” је не само успешан спортиста (вишеструки шампион у бодибилдингу) и доктор филозофије, већ и школовани клинички нутрициониста који се годинама бави активним пропагирањем здравог и правилног начина живота, пословни човек… и још много тога.
У данашњој емсији са Небојшом Јоцићем разговарамо о томе како је задовољан предавањима одржаним у Крагујевцу и дискусијама које су уследиле после његових излагања на филозофске али друштвено ангажоване теме, о његовом аутентичном нераскидивом споју подједнаког интелектуалног и духовног али и физичког развоја личности, његовој спортској и научној каријери. Такође, за ову емсију „Дугог, топлог лета” по жељи нашег госта емитујемо његове омиљене композиторе: Бетовена, Баха, Вивалдија…