Почетак реконструкције најстарије пијаце на територији града Крагујевца, зелене пијаце „Центар“ за оне који плаћају закуп тезги и локала у Тржници почело је онога дана када су остале пијаце у Србији почеле с радом. О томе да наредних 210 дана неће моћи да се врате својим тезгама и локалима, како кажу, сазнали су из медија. Прво путем друштвене мреже, незванично, а затим и путем медија који су причу о реконструкцији представили из угла објашњења како ће изгледати пијаца након 210 дана реконструкције, колико је крајњи рок за завршетак радова. Продавце смо уместо уз тезге, пронашли на друштвеној мрежи, „Домаћи производи шумадијског краја“. Ту су од кад су пијаце затворене због коронавируса. Да ли ће остати ту и наредних 210 дана, како од пољопривредника очекивати да сезону проведу за рачунаром, да ли су били обавештени о почетку реконструкције пијаце и на било који начин припремљени за могућност измештања, како ће опстати, да ли им се неко званично обратио, да ли им је понуђена алтернатива и постоји ли алтернатива , послушајте у наредном прилогу.

„Пијаца је посебно издвојени и уређени простор у коме се продају роба и услуге… Продавци на пијаци излажу своју робу, а купци траже робу која им је потребна.“

С обзиром на то да Зграда тржнице у Крагујевцу, у склопу пијаце, задржава своју првобитну намену, иако се пре десетаг година говорило да ће бити преорганизована у музички центар, о томе какве ће последице реконструкција пијаце имати на продавце, односно какве ће последице по рад имати затвореност пијачног простора за оне који излажу робу и плаћају закуп тезги ио локала, за оне без којих функције пијаце не би ни било, а у медијима их нико не помиње, упитали смо надлежне у ЈКП „Шумадија“: