У Парохијском дому при црквеној општини Василије Велики у Маршићу прошлог викенда реализован је четврти циклус пројекта „Програм подршке за особе са аутизмом за живот у заједници“, у оквиру кога је петоро корисника уз квалитетне и садржајне активности стицало животне вештине које доприносе њиховом осамостаљивању и социјализацији. Због специфичног стања аутизма са њима је све време било два терапеута са којима су заједно припремали оброке, имало креативне радионице и проводили дан у природи.

Пројекат у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), који финансира Европска унија а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), реализује Удружење за помоћ особама са аутизмом у партнерству са Удружењем за помоћ деци и младима са сметњама у развоју „Свети Василије Велики“ из Маршића уз подршку града Крагујевца.
Екипа радија Златоусти била је током викенда у парохијском дому храма Св. Василије Велики у Маршићу, а у наставку послушајте шта су о пројекту рекли протојереј Бојан Димитријевић старешина храма , Данијела Нешовић-координаторка пројекта, Катарина Марковић терапеут и др Гордана Дамјановић, цлан градског већа за социјална питања и здравство.