Света литургија на Туциндан у Саборном храму Успења Пресвете Богородице почиње у 9 сати, а у наставку од 10 сати је Молебан за престанак терора над црквом Божјом у Црној Гори. И у свим другим храмовима у Крагујевцу, укључујући и онај у оквиру манастира у Дивостин, Света литургија, такође, почиње у 9 сати, а вечерње богослужење истог дана у 17 сати.
На Бадњи дан Царски часови и у наставку Света литургија у Саборном храму, Старој цркви Силаска Светог Духа на апостоле, цркви у Сушици и на Аеродрому почиње у 7 сати и 30 минута, као и у храму Светог Пантелејмона у Станову, а празнично бденије са паљењем бадњака је свуда у 17 сати. У Цркви Светог Георгија у Шумарицама, Цркви Светог Јоаникија Девичког као и Цркви Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама Царски часови и Света литургија на Бадњи дан су у 8 сати, а у храму Свете Недеље у Десимировцу Света литургија на Бадњи дан је у 9 сати. У манастиру Благовести у Дивостину ложење бадњака је од 18 сати.
Божићна литургија у храму Светог Димитрија је у 7 сати, у храму Светог Пантелејмона и Светог Саве у 7 сати и 30 минута, храму Свете Петке у Виноградима, Светог Јоаникија Девичког у Бресници, Светог Георгија у Шумарицама и Богородице Тројеручице и у Старој цркви је у 8 сати. У Саборној цркви, где служи Његово преосвештенство епископ шумадијски г. Јован, Света архијерејска литургија почиње у 9 сати, као и у манастиру Дивостин, а бденије је истог дана у свим храмовима у 17 сати.
Другог дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице, Његово преосвештенство епископ шумадијски служи у храму Светог Пантелејмона у Станову и овде Света архијерејска литургија почиње у 7 сати и 30 минута. У храму Богородице Тројеручице и другог и трећег дана Божића Света литургија је у 8 сати, у храмовима у Сушици, Виноградима, Саборној и Старој цркви, храму Светог Саве на Аеродрому и храму у Шумарицама и Церовцу, као и манастиру Дивостин, литургија почиње у 9 сати, као и сутрадан на празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, с тим да се овог дана литургија не служи у Церовцу него у Десимировцу. Вечерње службе су сваког дана у 17 сати. У храму Светог Пантелејмона служба на празник Светог првомученика и архиђакона почиње у 7 сати и 30 минута.