Социјално-економски савет Града Крагујевца покренуо је иницијативу за забрану рада недељом у трговинској делатности, осим тамо где је неопходно, као што су апотеке и бензинске станице. Према статистичким подацима, у Србији, у трговинама ради преко 200.000 запослених, од којих су 70% жене.

Председавајући Социјално-економског савета Крагујевца и председник Савеза самосталних синдиката Крагујевца, Југослав Ристић, за Радио „Златоусти“ каже да запослени у трговини током месеца имају само два слободна дана.

Ректор Богословије „Св.Јован Златоусти“ у Крагујевцу, протојереј-ставрофор Зоран Крстић за наш радио истиче да му је веома драго да је ова иницијатива покренута и сматра да хришћански став према овом проблему има две димензије -једну која је уже црквена и другу која је културолошка. Као кључ овог разговора проистиче закључак да треба променити наш однос према недељи, јер је за хришћане недеља, према ректоровим речима, дан Господњи и треба да буде ослобођена рада да би људи могли да иду у цркву.