Синоћ (понедељак, 23. септембар) је у крагујевачком Дому омладине отварањем изложбе фотографија Предрага Цилета Михајловића почело обележавање 70 година рада ове установе. Програм је отпочео минутом ћутања у част преминулог глумца Ђорђа Симића, дугогодишњег члана Дома омладине.
Изложбу су отворили сам аутор Михајловић, Зоран Матовић, председник Удружења Крагујевчана у Београду и Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу. Мајстор фотографије Предраг Михајловић Циле нагласио је да је избор ових радова на којима су представљени чланови рок групе „Смак”, сликар Раде Пекар или урбане легенде попут Дулета Пацова само мали делић, делића историјата ове куће која је изнедрила многе велике уметнике. Посебно је истакао фотографију на којој се налази и Мирко Ђоковић, легендарни, дугогодишњи управник Дома омладине.
Надовезујући се на причу о историји Дома омладине и њеном првом човеку, управнику Мирку Ђоковићу, Зоран Матовић, председник Удружења Крагујевчана у Београду изнео је иницијативу да Дом омладине због свих Ђоковићевих заслуга убудуће понесе његово име.
И док су аутор фотографија Предраг Михајловић Циле и Зоран Матовић говорили о славној прошлости Дома омладине Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу отварајући изложбу фотографија окренуо се његовој будућности. Нагласивши да је мисија Дома омладине да негује и развија урбану културу он је најавио реконструкцију овог здања у којем ће значајан простор – легат бити посвећен неговању успомене на рок групу „Смак” која је годинама у њему стварала и радила.