Највише признање Жичког духовног сабора и једну од најпрестижнијих књижевних награда у Србији ове године добио је крагујевачки песник Владимир Јагличић.
На празник Преображења Господњег, у понедељак, 19. августа у Манастиру Жичи песнику Владимиру Јагличићу додељена је награда Жичка хрисовуља, као највише признање Жичког духовног сабора „Преображење” и једна од најзначајнијих књижевних награда код нас.
Јагличићу је ова награда додељена по образложењу чланова жирија „за поезију укорењену у своме језику и духовном позиву“.
О Јагличићевој поезији говорили су др Драган Хамовић, председник жирија за доделу награде, и песник Ђорђо Сладоје. Они су присутнима предочили значај постојања аутентичне, ненаручене поезије, која одолева приземним укусима свакодневнице. Глумац Миломир Недељковић говорио је одабране стихове лауреата, док је у музичком делу програма учествовао Градски хор „Црвчанин”.
Архијерејски заменик Епископа жичког протојереј-ставрофор Љубинко Костић је у име Епископа честитао песнику, и казивањем одабраних стихова из богатог стваралаштва Јагличићевог нагласио вредност домета ових поетских исказа. Награду „Жичка хрисовуља”, 28. по реду, песнику Владимиру Јагличићу доделио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.
О престижној награди „Жичкој хрисовуљи” која се додељује за песничка дела која у себи спајају традиционалне и савремене токове српског песништва али и другим актуелним апсектима његовог песничког и преводилачког рада разговарамо са писцем Владимиром Јагличићем у данашњој емсији „Дуго, топло лето” Радија „Златоусти”.