Поводом обележавања датума када је пре две деценије бомбардована фабрика “Застава”, синоћ, у уторак, 9. априла у сали „Позоришта за децу” Крагујевац, одржана је премијера документарног филма „Живи зид”. Тема филма су судбине радника највеће фабрике аутомобила на Балкану, током и после НАТО напада 1999. године.
Сценарио и режију филма потписује Владимир Пауновић, докторант ФДУ, камеру Драгомир Чеда Миљојковић, монтажу Јасмина Миљојковић, а извршну продукцију, испред НВО „МилленниуМ” Марија Илић. Филм је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, а промоција је организована уз помоћ Савеза самосталних синдиката из Крагујевца.
Улаз на пројекцију је била хуманитарну улазницу од 200 динара, која представља подршку крагујевачком новинару Мирославу Јовановићу, једном од учесника филма, коме је због судске пресуде поводом писања о раду судова, угрожена егзистенција. У данашњој „Гостопримници” послушајте краћи разговор са аутором филма „Живи зид” Владимиром Пауновићем.