Изложба Прваци крагујевачке сцене и српске глуме Љубомир Убавкић Пендула и Мирко Бабић посвећена глумачким великанима Књажевско-српског театра отворена је јуче, 3.априла у Музеју позоришне уметности Србије у Београду.
Ова изложбена поставка на више од двадесет великих паноа кроз фотографије хронолошки представља све фазе глумачког стваралаштва Љубомира Убавкића Пендуле и Мирка Бабића у позоришту, на филму и телевизији. Изложба је део манифестације Дани Крагујевца у Београду коју организује Удружење Крагујевчана и пријатеља Крагујевца у Београду.
Аутори изложбе су Катарина Бабић, виши кустос Спомен парка Крагујевачки октобар, Ана Колбјанова, сценограф и Марко Мисирача, редитељ. Аутор изложених костима и скица је костимограф Књажевско-српског театра Јелена Јањатовић.
О томе како је конципирана ова изложба послушајте изјаве глумца Милоша Крстовића, директора КСТ-а, коаутора поставке редитеља Марка Мисираче и историчарке уметности Катарине Бабић, као и најаву гостовања наше представе „Негри” у суботу, 6. априла на Сцени „Раша Паловић” Народног позоришта у Београду.