Креативни центар Универзитета у Крагујевцу јуче (уторак, 13. новембра) је свечано отворен на овдашњем Факултету инжењерских наука. Реч је о простору опремљеном, између осталог, савременом 3Д опремом, са 14.000 евра у ком ће студенти моћи да развијају идеје кроз тимски рад и стекну практична знања, како би их претворили у успешне бизнисе.
Крагујевац је један од пет градова који су добили Креативни центар захваљујући ЕРАСМУС пројекту „Институционални оквир за развој треће мисије универзитета у Србији”, ИФ4ТМ. Креативни центар крагујевачког Универзитета на Факултету инжењерских наука чине две просторије за развој иновација и предузетничких подухвата. У једној ће бити организована предавања, презентације и радионице, док је друга опремљена са савременом 3Д опремом. Уређење овог простора финансирали су Универзитет у Крагујевцу и Факултет инжењерских наука, док је 14.000 евра за опремање обезбеђено у оквиру ЕРАСМУС пројекта.
У прилогу који следи послушаћете изјаве проф. др Весна Мандић, координатор Креативног центра, В.Д. ректора крагујевачког Универзитета проф. Ненада Филиповића, декана ФИН-а проф. Добрице Миловановића и студенатаљ који су нам испричали због чега су се одлучили да учествују на креативној радионици госта из Словеније професора Маријана Лебера са мариборског Универзитета.