Данашња емисија „Гостопримнице” рађена је са конкретним поводом. Наиме, прошле недеље у заиста, заиста препуној Свечаној сали крагујевачке Гимназије одржана је промоција фотомонографије „Крагујевац за почетнике и староседеоце”, аутора, познатог крагујевачког фотографа Зорана Зокија Петровића. Петровић је овим ексклузивним и заиста вансеријским фотографским али и издавачким подухватом желео да обележи две деценије свог професионалног рада.
Уредници издања били су наш познати књижевник Видосав Стевановић и Петровићев пријатељ и колега – фотограф Предраг Михајловић Циле, чији ћете суд о овом делу такође имати прилике да чујете у данашњој „Гостопримници”, а по самој замисли аутора Петровића ова књига не представља пуку фото-разгледницу нашег града него је у њеном центру збивања и одабраних фотографија пре свега – човек, јер Петровић сматра да градове чине људи а не објекти.
У својој каријери Зоран Зоки Петровић, радио је за све градске и бројне националне листове, часописе и портале, а као фотограф који је запослен у фирми чији је здатак промоција града имао је прилике да фотографише бројне наше цркве и манастире и то не само у нашој епархији.
Добитник је престижне фотографске награде за портрет патријарха Павла урађен приликом освештавања темеља храма у Шумарицама.