Драги наши слушаоци, пред нама је још један празник Васкрса. Као што знате Радио Златоусти у ове дане емитује специјалан програм који је у духу празника.
Промене у програмској шеми почињу од Великог Четвртка увече када ћемо у 18 сати, баш као и у храмовима читати јеванђеља о страдању Господа Исуса Христа. У 20 сати је реприза емисије наших колега из новосадске Радио Беседе „Лекар душе“ која је наишла на много ваших симпатија, а у 23 сата понављамо у целини последње предавање из циклуса Васкршњих предавања у манастиру Дивостин „Учење отаца о оваплоћењу и васкрсењу Сина Божјег“ ђакона Здравка Јовановића, са Православног богословског факултета у Београду.
На Велики Петак преносићемо Царске часове од 9 сати, а затим следи емисија Катихизис о смислу страдања из наше архиве. Током целог дана читамо одломке из Јеванђеља посвећене распећу, а на програму је и емисија „Смрти где ти је жалац“ Радија Светигоре, као и беседа блаженопочившег патријарха Павла о страдању и распећу. У 23 сата послушајте нашу емисију „Духовни луг“, коју је припремила вероучитељица, дипломирани теолог Драгана Симић. Од 17 сати преносимо службу изношења плаштанице и Статије.
На Велику Суботу, дан који је Господ провео у аду (паклу) од 11 сати емисија из архиве Катихизис о смислу смрти. Зашто се сваке године мења датум Васкрса тема је емисије коју је припремио наш колега Зоран Мишић у разговору са протојерејем-ставрофором др Зораном Крстићем. Она је на програму у 13 сати. У 17 сати су Наши разговори на тему: Шта нам Господ смрћу поручује, а у 19 сати, још један Катихизис о смрти.
Пренос Васкршње литургије почиње у поноћ између суботе и недеље. На дан Васкрса уз пренос литургије иде и Васкршња Гостопримница. Колега Зоран Мишић направио је емисију у којој разговара са јерејем Драгославом Милованом и члановима Хора младих из Саборне цркве. Колега Дејан Ђусић, направио је емисију посвећену ходочашћу у Јерусалим. Уз јеванђеља о Васкрсењу преносимо Вам и Васкршње посланице патријарха Иринеја и Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована. Другог дана Васкрса у 11 сати емитујемо васкршњи интервју са књижевником Зораном Петровићем, а трећег дана Васкрса у исто време васкршњи интервју са др Марком Петровићем који је истовремено и чтец у Цркви. Другог дана Васкрса имамо и емисију о Васкршњим обичајима у свету у 13 сати, као и Катихизис – емисију из архиве о описима Васкрсења у Светом писму. Ова емисија је у 17 сати. „На путу светитеља“ назив је путописне емисије о фрушкогорским манастирима, аутора Дејана Ђусића, која је на програму другог дана Васкрса у 20 сати. Трећег дана Васкрса у 13 сати говоримо и о важним догађајима који су се кроз историју догађали баш на дан Васкрса. Иначе током Васкрса уместо уобичајених молитва емитујемо Васкршње правило.
Надам се драги слушаоци да ћете уживати уз овакав програм. Свима вама редакција Радија Златоусти жели срећне Васкршње празнике уз традиционални поздрав
ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ЗАИСТА ВАСКРСЕ