У Пешачкој зони, у центру града, испред хотела “Крагујевац”, у среду, 15. јуна, од 12 до 20 часова биће организована продајна изложба на којој ће заинтересовани грађани моћи да купе најразноврсније ручно рађене производе.

Том приликом купцима ће бити доступни разни препрати од лековитог виља, мелеми и тинктуре, сапуни и креме, предмети од пустоване вуне, ручно осликана беби опрема, хеклане, плетене играчке и гардероба за децу, стољњаци, украсни јастучићи, постељине, крпе и друге шивене потрепштине, предмети за домаћинство рађени декупаж техником, цветни аранжмани у ручно рађеним корпицама, украсни и потребни предмети од рециклираног папира, расад цвећа, али и зимница, качкаваљ и друге врсте сирева, домаћи ручно мешени хлеб…

Реч је углавном о производима жена које су похађале радионице како би се економски оснажиле и унапредиле свој положај на тржишту рада. У складу са личним знањима и вештинама, али и могућностима, почеле су да се баве производњом у оквиру малих кућних радионица, док траже посао.