Са радошћу се одазивајући позиву Његовог Блаженства Архиепископа охридског и македонског г. Стефана, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије са свештеном пратњом боравиће 23. и 24. маја 2022. године у посети Македонској Православној Цркви – Охридској Архиепископији.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије и Његово Блаженство Архиепископ охридски и македонски г. Стефан служиће 24. маја 2022. године, на празник Светих Ћирила и Методија, свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Климента Охридског у Скопљу, уз саслужење и архијереја две сестринске Цркве;

У Крагујевцу сутра отварање изложбе СТОПАМА ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА:
У част прославе дана словенских просветитеља Свете браће Кирила и Методија, Просветни одбор Епархије шумадијске под покровитељством Управе за сарадњу са црквама и верским организацијама, реализује пројекат под називом “Стопама Кирила и Методија“, намењен ученицима крагујевачких основних и средњих школа, у оквиру кога 20. и 23.05.2022. године реализујемо тематске радионице у Манастиру Дивостину и 24.05.2022. године отварамо изложбу у здању Старе крагујевачке скупштине у порти Старе цркве у Крагујевцу.

У здању Старе крагујевачке скупштине (порта Старе цркве у Крагујевцу) 24.05.2022. године са почетком у 18 часова биће отворена изложба под називом “Стопама Кирила и Методија“: