У знак сећања на српског књижевника, преводиоца, прозаисту, есејисту, књижевног критичара Владимира Јагличића, који је упокојио 7.априла 2021,, у свом родном Крагујевцу, у петак, 20.5.2022, на галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Кргујевцу, одржано је вече посвећено завичајном ствараоцу.
О њему су говорили др Драган Хамовић, писац и књижевни критичар и др Владимир Димитријевић, есејиста и теоретичар књижевности.
Стихове Владимира Јагличића говорили су Славица Јагличић, песникиња и Милош Крстовић, првак драме Књажевско српског театра.

-Јагличићева самосвест о неомеђености тлом и језиком утврђена је баш у отаџбинском језичком тлу, оличеном у присној множини претходника и њихових трагова. Јер свачији основни поглед је видик „роднобреговски“, одатле се иде даље, у излете и потраге и бекства, али му се и враћа, хтео – не хтео.- писао је др Драган Хамовић у Слову о добитнику „Жичке хрисовуље“ за 2019. годину, Владимиру Јагличићу.
Послушајте шта је пред крагујевачком публиком говорио о „Ономе који је одавде племићки мислио и дубље осећао центар замишљене духовне кружнице националног бића“: