„СВАКО ДЕТЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА ЖИВИ“, на крају разговора поручује мајка Оливера Пал Гајодија (2019), са жељом да се прикупи два милиона долара, колико је потребно за лек.

Оливер је рођен као здрава беба. Након месец дана, када су га одвели на прву вакцину, доктор је приметио да нешто није у реду са дететом – није померао ни рукице ни ногице. Упућен је у Нови Сад у болницу.
Након месец дана хоспитализације и бројних испитивања, успостављена је дијагноза. Речено је да Оливер болује од смртоносне неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.
Ради се о врло прогресивној болести која напада мишиће и брзо се губе основне животне функције као што су ходање, варење, гутање и дисање.
Са два и по месеца је Оливер примио прву терапију. Након тога је био јако слаб и више времена проводи у болници него код куће. И сада се налази у болници, на респиратору.
Оливеру су неопходна средства за лечење у иностранству, за генетску терапију, медикаменте и медицински потрошни материјал, физикалне терапије, рехабилитације, као и за путне трошкове и трошкове смештаја.

За Оливеров живот без болести! Будимо хумани!

Помозимо Оливеру!

Слањем СМС поруке: Упишимо 848 и пошаљимо СМС на 3030