Најновији догађаји у Аустрији и Француској потврдили су сталну актуелност разговора о томе како се медији носе са темама екстремизма, радикализма и тероризма. Тим поводом у Новом Пазару одржан је скуп 29. октобра на тему: Јачање капацитета медија у извештавању о радикалном екстремизму и тероризму у организацији Академске иницијативе Форум 10. Уредница нашег радија је била једна од панелисткиња и говорила је на тему односа између сензационализма и професионализма. У данашњој емисији чућете због чега је ова тема стално акутелна нарочито у вишенационалним срединама, какав је Санџак, зашто медији све више усвајају сензационализам, као и шта професори који се баве овим темама говоре о екстремизму, радикализму и тероризму.
О актуелности теме говиро је Фахрудин Кладничанин из Академске иницијативе Форум 10.

Колико је новинарство девастирано и због чега се све више посеже за сензационализмом, чујте из разговора са Жељком Бодрожићем, предсеником НУНС-а.

Шта значе појмови радикализам, екстремизам, тероризам. Више о овим појавама говорила је проф. др Марија Ђорић са Института за политичке студије у Београду.

О осетљивости теме нарочито када се говорио о „исламском тероризму“ говорио је и проф. др Хајрудин Белић са Института за исламске студије у Новом Пазару.