Једанаест студенткиња Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу прикључило се волонтерима крагујевачке организације Црвеног крста. Наша саговорница Ирена Огњановић, Студент продекан Факултета медицинских наука једна је од њих и са њом разговарамо како изгледа њихов хуманитарни рад и делатности у време епидемије короне.
Акција добровољног давања крви „Поклони живот” од јуче се организује сваког радног дана од 8 до 13 часова, у Хотелу Зеленгора. О овој акцији у коју су укључени и нови волонтери Црвеног крста разговарамо са Анђелом Јанковић, студенткињом прве године Фармације крагујевачког Медицинског факултета.
Већ првог дана, акцији добровољног давања крви у хотелу „Зеленгора” одазвало се јуче 16 грађана, а њих 13 били су кандидати за давање крви. Оно, што смо се уверили на лицу места да су први даваоци крви били махом млади људи „из професије” студенти медицине, дипломирани медицинари и фармацеути као најсвеснији колико је важно очувати залихе крви и у овим условима. Једна од њих је и фармацеуткиња Ана Миливојевић.