Уздајући се у речи Господње да се неке болести „изгоне само постом и молитвом“ Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске обавештава слушаоце да ће на таласима овог Радија (90,5 Mhz и уживо на адреси www.radiozlatousti.rs), до укидања ванредног стања, свакога дана од 9 сати и сваке вечери од 20 сати бити емитован Молебни канон Пресветој Богородици.

Такође, Вас позивамо да се окупимо око заједничке молитве и у другим терминима у којима Радио Златоусти има свој молитвени програм: У 6 сати ујутру молимо се молитвама првог часа, у 12,15 молитвама шестог часа, у 15 сати, молитвама деветог.

Сваког јутра обраћамо се Господу речима кратке јутарње молитве у 7 сати, а током Великог Поста од 18 сати емитујемо Великопосно вечерње, а од 21,30 молитве Повечерја.

„Када Бог продре до нас, или када ми продремо до Бога, под извесним, изузетним околностима, или зато што се ствари изненада открију са дубином коју никада нисмо раније опазили, или када у нама самима откријемо дубину у којој се налази молитва, и из које може бити упућена, нема никакве препреке за молитву. Када смо свесни Бога, ми стојимо пред Њим, славимо Га, говоримо са Њим.“

Да нас услиши Господ у дан жалосни и да нас заштити име Бога Јаковљева.